Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

210 9831235 για τηλεφωνικές παραγγελίες και παραλαβή από το φαρμακείο

mail logo
Σύνδεση
Search
Close this search box.
Ήπια Γνωστική Διαταραχή

Ήπια Γνωστική Διαταραχή: Υπάρχει λύση;

C-Pharmcy team

C-Pharmcy team

Βάσει του Διαγνωστικού και Στατιστικού εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών, (5η έκδοση/DSM-5) ως ήπια γνωστική διαταραχή (MCI: Mild Cognitive Impairment) ορίζονται οι ήπιες διαταραχές μνήμης ή δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων, παρότι οι καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου παραμένουν ανέπαφες.

Η Ήπια Γνωστική Διαταραχή – ΗΓΔ στους ηλικιωμένους εκτιμάται ότι είναι παγκοσμίως 15-20%.

Πώς αντιμετωπίζεται διατροφικά;

Η μεσογειακή διατροφή μέσω των αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων που παρέχει, σχετίζεται με την καλύτερη διατήρηση των γνωστικών λειτουργιών, ειδικά των ηλικιωμένων.

Αντιοξειδωτικά:

Αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως το σελήνιο, η L-ακετυλοκαρνιτίνη, βιταμίνες C, E συμβάλλουν στην επιβράδυνση της γήρανσης των εγκεφαλικών κυττάρων, βελτιώνοντας τη μνήμη, τη συγκέντρωση, τη μάθηση!

Βιταμίνες / Μέταλλα:

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο & μαγνήσιο συμμετέχουν στον σχηματισμό βασικών δομών του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β3 βοηθούν στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με οξυγόνο. Μέταλλα και ιχνοστοιχεία συνεργατικά συμβάλλουν στη διαβίβαση και μεταφορά των μηνυμάτων στον εγκέφαλο.

Φωσφολιπίδια:

Τα φωσφολιπίδια είναι απαραίτητα δομικά στοιχεία των κυτταρικών μεμβρανών των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλoυ. Ποσότητά τους περιέχεται σε τρόφιμα όπως η σόγια και τα αυγά. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, συμμετέχουν στη διατήρηση της μνήμης και την ενίσχυση των εγκεφαλικών πνευματικών λειτουργιών. Απαραίτητη κρίνεται η συμπληρωματική πρόσληψή τους προκειμένου να μη φθίνουν.

MemoVigor2

Το μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής με 4 φωσφολιπίδια και τη συνεργική δράση επιλεγμένων αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων για την ενίσχυση της μνήμης και την εύρυθμη πνευματική λειτουργία.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Διαβάστε επίσης

Τελευταία νέα

Ήπια Γνωστική Διαταραχή

Ήπια Γνωστική Διαταραχή: Υπάρχει λύση;

Βάσει του Διαγνωστικού και Στατιστικού εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών, (5η έκδοση/DSM-5) ως ήπια γνωστική διαταραχή (MCI: Mild Cognitive Impairment) ορίζονται οι ήπιες διαταραχές μνήμης ή

5 tips για ανοιξιάτικο skincare

5 tips για ανοιξιάτικο skincare

Αλλάξτε την ενυδατική σας Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο κρύος αέρας και η χαμηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και ξεφλούδισμα στο δέρμα μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ newsletter

και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις προσφορές, τα events και τις εκπτώσεις μας